esmaspäev, 9. märts 2020

Esmaspäev, 09.märts


Reykjavik, siit me tuleme!

Tallinna lennujaam,, kell on 07.30












Arlanda lennuväljal


Siin on sama vaikne nagu mõnes Kagu-Eesti külas. Teenindajad igavlevad, võileivad kuivavad... Võib-olla peaterminaalis on rahvarohkem.




Islandairi lennuk on suur ja mugav. Istmete seljatugedel ekraanid nagu LuxExpressi bussidel. Enne valikuteni jõudmist pikk ja põhjalik Islandit reklaamivate klippide paraad. Pärast sellega tutvumist võid valida kümnete filmide, plaatide ja mängude vahel. Enamik aga eelistab kuvada lennuinfot – kõrgus (enamasti 11 500 meetrit), kiirus (valdavalt 850 km/h), temperatuur (-51 C) ja erinevas mõõtkavas kaardid lennuki teekonda ilmestamas.

Keflaviki lennujaamas leiame kergesti proua, kes esindab firmat nimega Gray Line. Oleme nende kaudu broneerinud transfeeri hotelli (ja pühapäeval tagasi Keflavikki). Etteruttavalt teenindab see firma meid Islandil korduvalt ja teeb seda äärmiselt punktuaalselt ja professionaalselt.

Bussijuht on resoluutne. Ameeriklanna, kes viis minutit järjest lubab, et tema abikaasa on kohe kohvritega kohal, jäetakse järgmist bussi ootama. Värskelt auto rentinud juht (bussijuhi hinnang!), kes jääb ühel ringteel (ja neid on Islandil lõputult) stoppama saab bussijuhalt isalikke õpetussõnu sõiduoskuse kohta.

City Park Hotel võtab meid sõbralikult vastu. Hotell ei asu küll päris kesklinnas, aga tema naabriks on Hilton ja päris lähedal on ka Grand. Soliidne seltskond. Dokumentide vormistamine on kiire ja valutu. Hiljem saan teada, et meid teenindanud neiu ei ole mitte Kate vaid Katja, ta on pärit Poltaavast (Ukraina) ja personali hulgas on palju poolakaid. Nädala teisel poolel vestleme Katjaga vene keeles, ta teeb seda ülima mõnuga ja ohtrasõnaliselt.

Esimene jalutuskäik piki Reykjavikki tuiksoont Laugavegurit Hallgrimskirkani kestab 23 minutit. Maiul on äpp, see teab. 70 meetrise torniga illuminineeritud hiiglane on väga imposantne. Teeme tähelepaneku, et ka pimedas paistavad majade erksad värvid hästi välja. Kugi lund on omajagu, on kõnniteed enamasti ja sõiduteed täiesti puhtad.

Kuskil siin kiriku juures on õpilaste külalistemaja Sunna. Täna me seda otsima ei hakka. Aeg tagasi pöörduda.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar